Tuinverlichting op zonne-energie

Tuinverlichting op zonne-energie wordt elk jaar steeds populairder. En het is niet alleen een tuin; zelfs tuinverlichting buitenshuis kan profiteren van de extra energie van de zon. Dus hoe werkt het? Hoe u het effectief aanpakt en gebruikt? Welnu, zonne-buitenverlichting is in feite een lamp die kan worden opgeladen door de zon voor zijn volledige lichteffect.

Tuinverlichting op zonne-energie

Dit soort tuinverlichting is er in veel verschillende stijlen. De meest voorkomende stijl is een doorzichtige plastic lamp, meestal met een verstelbare luifel om meer natuurlijk licht binnen te laten. U kunt ook Bilinight-landschapsverlichting van glasvezel en doorzichtig plastic kopen die van kleur verandert. De meeste installateurs die deze producten verkopen, hebben er ook een soort garantie op. Sommige bieden zelfs opties voor batterijback-up in geval van stroomuitval. Als uw gebied milde tot matige zonne-energie heeft, is dit iets waar u naar wilt kijken.

Een probleem met een tuinlamp op zonne-energie is dat ze het niet goed doen in extreem heldere of erg donkere gebieden. Een nadeel is dat omdat u batterijen gebruikt om ze van stroom te voorzien, ze niet zo helder zullen zijn als een conventionele lamp. Er zijn batterijpakketten beschikbaar om dit probleem te verhelpen, maar het kan zijn dat ze nog steeds enigszins zwak kunnen zijn. Een ander probleem is dat als de batterij niet correct is geïnstalleerd of te veel wordt opgeladen, er een onverwachte batterijstoring kan optreden. Dit kan u uiteindelijk meer kosten dan verwacht als u de hele armatuur moet vervangen.

Bij de meeste soorten verlichting op zonne-energie kunt u de helderheid aanpassen om te verhogen of te verlagen, afhankelijk van het tijdstip van de dag of nacht. U kunt zelfs de hoek van de armaturen aanpassen zodat ze het licht vanuit elke richting in uw tuin reflecteren, en dit is ook een geweldige optie voor accentverlichting. Een woord van waarschuwing: als u een intense plas water heeft, wilt u deze lichten misschien helemaal vermijden, in ieder geval totdat het water volledig is opgedroogd. Deze lichten bieden nog steeds een goede verlichting voor andere belangrijke delen van uw tuin, zoals de oprit en looppaden.

Als u op zoek bent naar een geweldige oplossing voor accent- of taakverlichting in uw tuin, overweeg dan het gebruik van tuinverlichting met paaltjes of onze Solar wandlampen. Dit zijn een geweldige manier om verschillende planten of struiken in uw tuin of zelfs op uw oprit of voortuin te presenteren. Deze lampen hebben niet veel energie nodig en zorgen voor een laag verlichtingsniveau dat gemakkelijk te bedienen is. De elektrische draden die bij de installatie worden gebruikt, zijn verborgen in de paalkap, dus er zijn geen draden om te zien of te installeren. Dit type verlichting is ook geweldig als u iets met uw tuin probeert te doen dat aan het zicht moet worden onttrokken, zoals een oude brievenbus of een boomstronk.

Als het om accentverlichting gaat, zijn er verschillende opties beschikbaar die zowel elektriciteit als batterijvoeding gebruiken. Een van de nieuwere keuzes is zonne-verlichting. Zonne-verlichting maakt gebruik van een klein zonnepaneel bovenop een lamp om een LED (light emitting diode) in de lamp op te laden. Zodra de LED is opgeladen, straalt deze licht uit dat op afstand kan worden bediend vanaf een ontvanger met behulp van een draadloze afstandsbediening. Deze lampen kunnen bijna overal in uw tuin worden geïnstalleerd en geven urenlang helder licht terwijl ze toch gemakkelijk te verplaatsen zijn. Lampen op batterijen moeten daarentegen worden geïnstalleerd in een ruimte waar ze gedurende ten minste zes uur per dag direct zonlicht ontvangen.